Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Malaikat Menjaga Lalulintas ?



Di Switzerland, terdapat seorang lelaki yang berpakaian putih bersayap seakan-akan 'malaikat' bertindak sebagai pengawal lalulintas bagi melancarkan trafik. Polis di negara ini menyewa aktor profesional ini untuk mendidik masyarakat untuk berhemah di jalanraya.


'Malaikat' yang dikenali sebagai the ‘road angel’ ini akan mengepakkan sayap di jalan memperingatkan pemandu yang terlalu laju di jalanraya. Dia adalah versi kehidupan nyata seorang 'malaikat' yang disiarkan dalam iklan TV sebelum ini.


Iklan itu menasihati pemandu untuk perlahankan kelajuan kenderaan dan mendidik pemandu tentang tanggungjawab seorang pemandu terhadap nyawa pengguna jalanraya yang lain. 




Untuk memastikan kempen ini berkesan, 'malaikat' ini akan berada di  setiap bahagian yang berbeza-beza di wilayah Switzerland untuk mendidik masyarakat  malah aktor ini juga sanggup berkerja 20 jam seminggu semata-mata untuk kempen keselamatan jalanraya.


Macam-macam  kempen yang di adakan untuk mendidik pemandu supaya menjadi berhemah di jalanraya tetapi ramai pemandu masih juga tidak sedar bahaya yang menanti jika tidak berhati-hati di jalanraya. Mungkinkah cadangan menaikkan kadar saman akan mendidik pemandu di jalan raya? Wallahuallam..


P/S : Benci dengan pemandu yang memotong di garisan kecemasan ! Selfish !!!


Adios~~~   

Comments
3 Comments

3 comments:

amar haziq said...

agak2 kat msia bley pakai ke kempen macam ni


jenguk2 lah blog saya k..
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

nuRuLain_zAiNi said...

macam lah dorg ni..hehe...

Sharinginfoz said...

macam2 kan.. sure menarik perhatian ramai ni....

Segmen Kenali Blogger

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget