Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Instanet Celcom : Broadband Prepaid Paling Murah ?


Celcom telah melancarkan Instanet Celcom yang disifatkan sebagai braodband prepaid paling murah dengan mengenakan caj jalur lebar pada kadar serendah RM 1 sehari.

Instanet ini didatangkan menerusi pakej pra-bayar dengan langganan pertama hanya sebanyak RM30, lebih murah berbanding RM50 pada kebiasaannya dan internet boleh digunakan tanpa gangguan selama 30 hari.

Jom kita terjah antara ciri-ciri broadband Instanet dari Celcom ini :-

  • Pek permulaan serendah RM12.50 tanpa modem kepada caj langganan yang paling rendah untuk tempoh harian, mingguan dan bulanan.
  • Tambah nilai adalah sama seperti menambah nilai pra-bayar atau membayar pasca bayar Celcom.
  • Bagi pelanggan yang tidak mempunyai modem USB, mereka boleh mendapatkan pakej bundle pra-bayar Instanet yang didatangkan dengan model USB spesifikasi tinggi (muat turun 7.2 Mbps dan muat naik 5.76 Mbps).
  • Pelanggan akan dapat kad sim dengan nilai tersedia sebanyak RM10 yang ditawarkan dengan harga RM108 dan kelajuan sehingga 512Kbps.

Bagus juga ada broadband prepaid seperti Instaned ini. Sekurang-kurangnya kita hanya bayar apa yang kita guna. Kalau tak guna tak payah top-up.

Kalau pakej broadband yang lain kita kena bayar nilai yang tetap setiap bulan tak kiralah kita guna atau tidak. 

Secara peribadi, pakej broadband Instanet Celcom ini memang sesuai bagi pelayar internet yang bermusim seperti pelajar...

Maklumat lanjut boleh didapati dengan melayari laman sesawang http://www.instanet.com.my.


Velasrizal Rodriguez


Adios~~~~

Comments
16 Comments

16 comments:

d_tieah said...

Rumah aku pakai wireless giler mahal woo.. RM90!!!!!!!!!!!!!!!!! Gggrrrrrrrrrrrrr.. Tak lama lagi bankrup lah aku.. Huhh.. Takpe,, nak buat bisnes o9 pasni..

amirah said...

boleh caya ke ni..harapnya takde hidden charges

Sandokhan said...

amirah cakap tu, ada logiknya. Takut ada hidden charge jer...tapi, kalo performance mantap, hidden charge orang dah x kesah dah...

ken said...

wah monster hand! :P

Sharinginfoz said...

macam bagus aja

12345nanananana said...

betol ke bulanan dye RM30 je?! q bace rm50!!

ZouL said...

kuota nye terlalu sikit..RM50 per month tapi kuota 1.5GB.abeh 1.5GB ape cer pulak ye?

Gawafur said...

sapa pakai instanet cerita la sikit apa jadi bila habis quota....slow ke @ x leh langsung

tamim said...

salam
simcard instanet ni boleh gunake dlm tel?

tamim said...

salam
simcard instanet ni boleh gunake dlm tel?

Wak Rijal said...

saya dh guna instanet hampir 3 bln.. ini apa yg aku dpt stlh guna 3 pakej tersebut.. iaitu harian, mingguan, dan bulanan..

untuk pengetahuan semua, simcard ni leh pasang kt henfon tp xleh wat call, utk internet jew..

ok aku dh kira hitung congak jd camni..

pakej rm5 sehari x 500mb @ 0.5gb
rm5 x 30 = rm150 x 500mb = 75000mb @ 75gb dibahagi 30 hari = 2500mb @ 2.5gb iaitu rm5 sehari.

pakej rm18 seminggu x 1000mb @ 1gb
rm18 x 4 = rm72 x 1000mb = 72000mb @ 72gb dibahagi 30 hari = 2400mb @ 2.4gb @ rm2.40 sehari.

pakej rm50 sebulan x 1500mb @ 1.5gb
rm50 x 1 = rm50 x 1500mb = 1500mb @ 1.5gb dibahagi 30 hari = 50mb @ 0.05gb @ rm1.66 sehari.

pd aku rate ni x munasabah langsung utk langganan bulanan.. ok aku kira balik jika guna pakej bulanan..

rm1.66 x 3 hari = rm4.98 @ 150mb? betul x? kenapa x dpt 400-500mb?

bila dh guna over the limit, cambiasa la.. speed paling rendah aku dpt ialah 1kbps.. WTH? nk connect to facebook pun jenuh tunggu nk loggin..

pada aku, pack instanet ni mmg ditujukan utk pengguna yg jarang2 on internet.. so klu nk data yg besar dan harga yg agak memuaskan, guna pakej harian @ mingguan..

Wak Rijal said...

saya dh guna instanet hampir 3 bln.. ini apa yg aku dpt stlh guna 3 pakej tersebut.. iaitu harian, mingguan, dan bulanan..

untuk pengetahuan semua, simcard ni leh pasang kt henfon tp xleh wat call, utk internet jew..

ok aku dh kira hitung congak jd camni..

pakej rm5 sehari x 500mb @ 0.5gb
rm5 x 30 = rm150 x 500mb = 75000mb @ 75gb dibahagi 30 hari = 2500mb @ 2.5gb iaitu rm5 sehari.

pakej rm18 seminggu x 1000mb @ 1gb
rm18 x 4 = rm72 x 1000mb = 72000mb @ 72gb dibahagi 30 hari = 2400mb @ 2.4gb @ rm2.40 sehari.

pakej rm50 sebulan x 1500mb @ 1.5gb
rm50 x 1 = rm50 x 1500mb = 1500mb @ 1.5gb dibahagi 30 hari = 50mb @ 0.05gb @ rm1.66 sehari.


pd aku rate ni x munasabah langsung utk langganan bulanan.. ok aku kira balik jika guna pakej bulanan..

rm1.66 x 3 hari = rm4.98 @ 150mb? betul x? kenapa x dpt 400-500mb?

bila dh guna over the limit, cambiasa la.. speed paling rendah aku dpt ialah 1kbps.. WTH? nk connect to facebook pun jenuh tunggu nk loggin..


pada aku, pack instanet ni mmg ditujukan utk pengguna yg jarang2 on internet.. so klu nk data yg besar dan harga yg agak memuaskan, guna pakej harian @ mingguan..

Miss Pifey said...

Ye ek...mcm x bbaloi2 pn kalau langgan sebulan...kne relod smpai rm50...dapat baru 1.5gb.....sy lg bpuas hati pakai yg weekly= rm18..walaupun dia antr sms 2 kata unlimited....tipu je...huhu..tapi dah fedup...sbb sy topup rm100 khas nye nak guna utk sebulan....baru masuk mggu keempat (bajet ade smggu lg la cukup sebulan) tym 2 baki ade 46 hengget..baru nak langgan dalam baki dah tggl 6sen..operator celcom ckp sy ade pakai tenet...agak2 bodoh ke sy nak kne cas lebih kalau dah tw kul 12 mlm limit tamat broadband tp still nak guna(mksd sy bgs lg langgan weekly balik rm18 dr pada kne cas 10sen per kb) ...masalahnye sy x pakai pon..mcm mne kdit sy leh lesap...pegi celcom center ttp gak dia kata sy guna melalui fon...what the...aishhhh kesimpulannye kdit hilang x de penyelesaian...operatlr celcom yg call no 1111 x dapat jawab soalan terus putuskan talian...mcm 2 ke...layan custmer hampehhhhh

anis arsumcomel said...

Sm mcm sy la 2..! :(

anis arsumcomel said...

Sm mcm sy la..2 :(

Anonymous said...

If you want to take a great deal from this piece of writing then you have to
apply these methods to your won weblog.

my webpage bmi calculator women
Also see my site - bmi calculator

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget