Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Malaysia, Indonesia Mahu Anjur Piala Dunia Bersama ?



Menurut beberapa laporan surat khabar utama,  Malaysia dan Indonesia sedia berkerjasama bagi menganjurkan Piala Dunia pada masa akan datang. 


Menurut Menteri Belia dan Sukan, Dato Ahmad Shabery Cheek, idea menganjurkan Piala Dunia bersama bukanlah perkara mustahil dan boleh di bawa ke meja perbincangan antara kedua-dua negara.


Idea ini bukan sahaja terhad kepada Piala Dunia bahkan apa-apa jua acara sukan bertaraf dunia boleh dianjurkan bersama.




Komen aku :-


  • Stadium yang ada di Malaysia boleh di kategorikan sebagai uzur. Perlu ada penambahbaikkan pada stadium atau bina sahaja yang baru sebelum di ketawakan 1 dunia.

  • Pastikan pasukan bolasepak Malaysia perlu cukup mantap untuk bermain di Piala Dunia. Tak sanggup rasanya melihat pasukan Malaysia di belasah teruk oleh pihak lawan di tanah air sendiri. 

  • Tingkatkan lagi tahap keselamatan terutamanya di venue-venue utama. Maklumlah bila dah sesak dengan pelancong asing, kadar jenayah selalunya akan meningkat.


Adios~~~

Comments
9 Comments

9 comments:

Faiz said...

aku cuba bayangkan malaysia masuk piala dunia..uih..susah nak di bayangkn.huhu..
***Hit My Latest Update Here***

hans said...

aku suka malaysia masuk piala dunia tapi biar ada kualiti
kalau masuk semata2 jadi tuan rumah lepas tu kena belasah
adoi

etomyam said...

seeloknya di letakkan objektif tu dalam setiap aktiviti berkaitan bolasepak negara ni..
nasib baik red budu tengah nak buat stadium baru, ada can tu hehehe

Hapiz Rahman said...

gila ka apa.. hahaha

Cheno said...

sokong hans.

tapi tak mustahil

Sharinginfoz said...

kalau nak masuk kena buat persiapan sekarang, kat stadium tu kenalah penuh bila ada perlawanan...

Hazzy Ishak said...

benda pertama dorang perlu buat, tanam rumput dulu kot. Sebab macam padang jarak padang tekukur dah ku tengok.hehe

Latest Entry Hazzy,
Terkena renjatan elektrik ketika tidur
Predators - bukan calang² pemangsa
Gathering Geng Blogger 2010 Meriah dan Berinformasi

Whoopz said...

Hahah.... Betol ke ni? X ramai negara s0k0ng buat kat ind0n kot.. Nanti abis 1 stadium melet0p..

Anonymous said...

rugi aje last last kroni yang kaya stadium runtuh

tengok la macam sukom 98 cut budget sana cut budget sini terlalu nak kejar nama ekonomi bankrap

inilah orang melayu menang sorak kampung tergadai

nak masuk world cup pula secara free.. negara lain susah-susah main

macam piala asia 2007 dulu dibelasah 5-0 kali ni piala dunia dibelasah 10-0

barua melayu bodoh tak sedar diri

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget