Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Jom Makan Keropok Lekor Di Gerai Mok Naa



Kali ini gerai pilihan segmen Jom Makan-Makan ialah gerai Mok Naa yang terletak di Jalan Kuantan-Pekan, Tanjung Lumpur Kuantan, Pahang Darul Makmur.


Gerai yang terletak di tepi jalan ini memang popular di kalangan penduduk Kuantan untuk menikmati keropok lekor panas di waktu petang. 


Memang ramai orang singgah makan di sini setiap hari sampaikan tak ada meja kosong. Lihatlah sendiri.




Walaupun di sini popular dengan keropok lekor, namun menu lain turut di sediakan seperti nasi dagang, goreng pisang, kuih muih dan laksam.




Yang ini pula keropok lekor yang popular di gerai Mok Naa ini.




Memang sedap keropok ini. Cicah pula dengan sos buatan sendiri yang diperbuat dari cili, gula, garam dan cuka. Memang cukup rasanya. 


Tapi agak malang apabila keropok lekor yang kami order sudah tidak berapa panas dah. Kecewa sikit kerana keropok lekor sedap di makan ketika panas. Oleh itu untuk rating aku beri 7 out of 10 hanya di sebabkan keropok sudah sejuk. 


Kalau anda singgah di sini jangan lupa sini untuk menikmati keropok lekor yang masih fresh ini. Memang tak sah datang Kuantan kalau tak makan keropok lekor..


Adios~~~~ 

Comments
9 Comments

9 comments:

sharinginfoz said...

sedapnya keropok lekor ni

ejaMaria said...

best nyer... lama dah tak pegi jalan2 kuantan + cherating... huhuhu... rindu la pulak tempat jatuh cinta nih... :)

syahira ariff said...

meleleh air liur tgk kopok tu
kejam betul kau,aku tgh puasa ni
ekekekekeke

DaHLia said...

nak rasa keropok lagi sedap, kat Pantai Kelulut... 008 nama kedai dia..betul2 depan Chalet purple...

Gerai Mok Naa aku kureng sikit sbb servis tersangat laaaa hancus dek kerana ramai orang...

Nak cakap sedap sangat, pun, xde sangat..ramai lagi suka kedai Paksu sebelah Balai Polis tu..tapi aku xpernah pergi... sebab ramai sokmo..

Kalo nak makan Ketam goreng telur masin, MARINA depan Poksu tu..memang mabeles

AiZ said...

cool... teringat ingat ^__^ gagaga




Aiz latest entry
Kehebatan iklan pada minda kita
Facebook vs blogger
Kesilapan kita mood blogging down
Babysitter pukul baby pula


ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

cikgu isza said...

ermmm... nampak maca sedap..
pernah makan kerepok lekor ganu punya..
memang sedap...
pastu sampai hilang suara..
makan tak ingat dunia lah tuuu

Ir. Cacing Kerawit said...

perghhh....sodap...

Cacing's Corner

~LP Lum~ said...

salam~

hehehe... sy memang peminat keropok lekor nie... akan mencuba andai ke kuantan nanti... :)

ps : thanx ya sbb sudi singgah di teratak sy td... ^_^

TUKANG KATA said...

saya mahu singgah jika saya ke kuantan..i.Allah

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget