Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Jersi Baru Arsenal Musim 2010/2011



Kelab gergasi England, Arsenal telah melancarkan jersi utama pasukan itu untuk musim 2010/2011.


Jersi baru ini masih mengekalkan warna merah dan warna putih sebagai warna rasmi pasukan. Design jersi ini hampir sama dengan jersi yang pernah di gunakan pada musim 2006.


Menurut sumber, rekaan asal jersi ini adalah mengikut jersi yang pernah digunakan pada musim 1971 di mana Arsenal menggondol 2 tropi utama ketika menyambut ulangtahun penubuhan kelab ke 125 seperti  gambar di bawah:-




Apa-apa pun jom kita terjah jersi baru ini dengan lebih dekat :-








Yang ini pula jersi untuk penjaga gol; Manuel Almunia, Lukasz Fabianski dan Vito Mannone :-






Secara peribadi jersi ini terlalu klasik, kosong dan kurang 'garang' berbanding jersi musim sebelum ini. Tetapi jersi untuk penjaga gol cukup garang dengan belang-belang ala-ala harimau gitu di bahagian lengan.


Untuk maklumat lanjut mengenai jersi ini bolehlah klik di link ini http://onlinestore.arsenal.com/icat/replicakit. 


Adios~~~~

Comments
12 Comments

12 comments:

Encik Tikus said...

go-go arsenal ;)

saya_arief said...

nice...
retroo

Miss Shizu said...

baju tuk keeper ag smart r...

Pelatt said...

bukan best sangat pun arsengal nie

Sharinginfoz said...

memang cantik harap2 fabregas masih ngan arsenal

Farid MOFASAD said...

dah lama aku tak buat kat blog nie...



zzzzzzzzzzzzzzzz






pppppppprrrrrruuuuuuuutttttttttt










>>_________<<

Ir. Cacing Kerawit said...

aku rasa jersi goolie smart lagi...

Messi Dicabul!!

maCy said...

im a big fan of arsenal!

but i like the old one better~

KuBi said...

gollllllllllll hehehhehee

WZulhilmi said...

setiap musim buat baju baru.. Kayo peraka baju dia tuh.. :)

aktechpage.com said...

X berapa cun lah jersi utk musim ini...
Yang tahun lepas jugak yg cun...

Hapiz Rahman said...

gergasi ke? haha

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget