Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Cari Hartanah Untuk Pelaburan ?



Kaji selidik yang dijalankan oleh iProperty.com, bagi separuh pertama tahun ini menunjukkan lebih ramai rakyat Malaysia mencari hartanah bagi pelaburan.


Daripada 500 responden, 47% merancang untuk membeli rumah manakala 31% adalah pelabur yang mahu mengembangkan portfolio kewangan mereka dengan hartanah.




Kaji selidik itu menunjukkan motivasi untuk melabur bagi pendapatan sewa turun pada 2010 manakala pelaburan hartanah bagi pertumbuhan modal meningkat. Peningkatan ini dikaitkan dengan kenaikan harga hartanah. 


Kaji selidik ini menunjukkan bahawa harga hartanah yang meningkat akan menjanjikan pulangan sewa yang lebih baik dan keuntungan jualan semula yang tinggi.


Sekarang ini kita dapat lihat ramai pembeli dan pelabur rumah beralih kepada hartanah mewah sebagai satu kaedah untuk meraih keuntungan daripada peningkatan modal dan mengembangkan portfolio kewangan mereka. Anda bila lagi?


Adios~~~

Comments
5 Comments

5 comments:

lydzar said...

ala, tak mampu lagi la nk beli banglo sekarang ni

hihihih

Amanda Eltiqaz said...

betul2. buat jual beli tanah mmg sangat untung. tapi mmg kena bijak utk buat research supaya kita tak kena tipu.


klau saya? ntah satu rumah pun belum tentu terjual..hehe.

saya_arief said...

sejak bila pulak terlibat dalam reasearch cam gini ni..
bagus3.

Sharinginfoz said...

yang banyak duit bolehlah ni

Rabia Sensei said...

Pernah terfikir nak buat macam gini coz ada cikgu sekolah pernah buat. Cuma saya tak berani nak buat. By the way, saya dah letak link awak kat saya. Jom exchange link! hehe =D

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget