Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

EMILY Penganti Pamela Anderson Di Baywatch ?



Apa aku nak cerita ini bukanlah pasal Pamela Anderson atau Baywatch. Aku tak minat pun kedua-duanya.


Apa yang nak aku ceritakan ialah kini terdapat sebuah alat penyelamat mangsa lemas yang mampu mengantikan tugas Pamela Anderson seperti dalam drama bersiri Baywatch tu.  


Jom kita lihat alat itu :-




EMILY (Emergency Integrated Lifesaving lanYard Lifeguard) adalah sebuah robot penyelamat untuk mengganti tugas para penyelamat yang dapat berenang selaju 45 km/jam. 


EMILY ini beroperasi melalui remote control yang dikendalikan oleh si penyelamat di tepi pantai..





Cara  menggunakannya cukup mudah hanya luncurkan EMILY ini ke arah mangsa tersebut. Apabila mangsa dapat mencapai EMILY, maka EMILY akan membawa mangsa ke tepi pantai untuk mendapat pertolongan. 


Pengeluar produk ini masih dalam pembikinan EMILY generasi baru agar dapat mencari mangsa lemas mengunakan sensor tanpa dikawal oleh manusia.


Sekurang-kurangnya dengan adanya alat ini, si penyelamat tidak perlu membahayakan diri menyelamat mangsa lemas kan. Bayangkan kalau ada ikan jerung di situ..


Adios~~~~

Comments
11 Comments

11 comments:

princeduyong said...

lor..ingatkan emily tu sebijik cam pam anderson...

GULAI KARI HAZZY

Kie-yu said...

hehe
EMILY ni rupanya
ingtkan aweks tadik

Nia said...

Elok jugak, kdg2 kalau orang tu lemas, dia benamkan kepala orang yang nak selamatkan dia pun ada, sebab terlalu panik. kalau ada alat ni, benam mcm mana pun, takde la benda tu nak lemas kan.

icee-yah said...

nice info:)bguskan ciptaantu

rATu kEBaYA said...

dah lama tak tgk citer ni.. dulu2 kalau nak tgk citer ni kene buka tv slow2 je.. takut abah marah...

azuan said...

baguih la dah ada peganti ekke...

tak pernah lagi tengok baywatch huhuu

touya said...

alaaa lepas nie dah takleh wat-wat lemas dah

ayaa alyy said...

coihh. igt kn emily tuh pelakon memaner. :P

Mah@mahu said...

ada lagi ker cite ni ingat dah habis episod dah ehehe

Nazra~ said...

tak penah tengok Baywatch

Anne Boleyn said...

alaaahaii/.siap bg nama EMILY tuh. Hakhak. Tapi bagus gak wat diorang cipt alat neh. :)

uhhuu.macm tak pernah tengok je cite baywatch tu??

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget