Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Ben Nyah Pesaing Ben Ashaari ?



Ketika sedang ber'blogwalking' aku terjumpa sebuah blog yang seakan-akan blog Ben Ashaari. Tetapi apa yang menariknya pemilik blog ini menggunakan nama Ben Nyah !


Melalui entri yang ditulis, nama asalnya ialah Benjy dan boleh panggil Ben je. Mungkin beliau seorang nyah lalu menggunakan nama Ben Nyah. Lihatlah sahaja fotonya..


Yang menimbulkan persoalan ialah mengapa serba serbi seakan-akan 'meniru' blog Ben Ashaari? Lihatlah penggunaan warna, tagline dan template. Semuanya hampir sama !




Adakah ini 1 kebetulan atau 1 strategi untuk menumpang populariti  Ben Ashaari ? Mungkin ada alasan yang tertentu dan hanya beliau sahaja yang tahu.


Untuk melihat persamaan antara kedua-dua blog ini boleh klik di http://bennyahh.blogspot.com dan www.benashaari.com


Apa-apa pun Dont Judge The Book By Its Cover. Harap-harap Ben Nyah akan tampil memberi kenyataan tentang segala spekulasi..


Adios~~~~

Comments
29 Comments

29 comments:

Magrib said...

ngok betol sape wat... sumpah dak nie dengki nk mati....

rATu kEBaYA said...

tet...... no komen..

qilamahadi said...

ben nyahh
awww aww
meletop gitu
hahha
:DD

encHIx laNDax said...

ngengehngeh!igtkan Ben dah jadi nyah!hahahha

lydzar said...

ermm yer kot, dia nk jadi pesaing Ben Ashaari

Sharinginfoz said...

memang kelakar kan.....

Hazzy Ishak said...

adoila

Latest Entry Hazzy,
Terkena renjatan elektrik ketika tidur
Predators - bukan calang² pemangsa
Gathering Geng Blogger 2010 Meriah dan Berinformasi

kak ina mail said...

terkasima akak jap, bila pulak ben tu dah jadik nyah.apa-apa pun kita sokong blogger baru.hidup ben nyah.kwang kwang

mytrajet74 said...

Ni kalo ada lagi Ben yang buat blog pasti akan jadi pertembungan yang hangat...mana tau Ben Nathan, Ben Johnson, Benjy nak join gak...hehehe

ejaMaria said...

awwww... ngade la nko nyah...

QueenImah said...

wah pesaing ben da datang...
mesti blogger nk kenal pesaing nie...
^_^

Nazz@Purple said...

selambe giler je dia tiru ben..huhuhu..ke sebenarnya ben yg tiru dia..hehehe

hans said...

hahahaha
sakit perut aku
lawak pun ada juga sebenarnya benda nih

ayaa alyy said...

hhe. tuh ar pasal. cm same je semua.

Anif® said...

Kelakar sungguh :D

Cik Nass said...

yaks!

AKO @ retna said...

aaallluuu.... datang jenguk awak...

ermm yg pasti dedua blog tu ako x nah nak try masuk ;-)

senyum sokmo ~^-^~

zati said...

kelakarrr gile ben nyah, apekah?? tak ada identiti sendiri ke ben nyah itu?? huhu

dah kecoh pasal nie, tadi jumpe gak blog tulis pasal ben nyah nie, kejap je dah popular ben nyah tu ahak

agak2 kalau ben ashaari tahu, ape perasaan dye?? hurmm

Sky8Men said...

aduyai...ade plak yg org cmni....lawak2..hihihih

PIDUT ASiS said...

sumpah seram..tak lalu dowh..hahaha

Post Terhangat...
Fuck:Antara Yang Tersurat Dan Tersirat..

azuan said...

ben nyah pun layankan aje hahaaa

Faiz said...

aduyai...npe xde org nk tru blog aku..haha....tru blog ben jg...haha..
p/s: thanks komen kat blog..=) setiap komen anda amat dihargai...
***Hit My Latest Update Here***

taufiq helios said...

hahaa..giler lawak..siyes ak gelak golek2 tgk tagline tuh.nyahhhhhhhhhh..haha

♥cutebabygirl♥ said...

eeeeee
nyampah!

Pelatt said...

gua nampak dia nie kreatif... suka gua..

soffya cik bulan said...

yg maik ksmptn mmg ramai dude

DuniakuAbstrak said...

hahahahahaha
hahahahaah
hahahaahah

adeh..

Anonymous said...

tu semua dengki jer bro. perangai manusia. biasala. mana boleh tengok orang lain naik sikit. aku rasa benda ni ada kena mengena dengan kes tuhan trafik...

gambar header tu dia ambik dari blog ni. Entah nyah siam mana lepas tu dia claim gambar tu gambar dia...

check sini..tengok sama tak gambar header tu dengan gambar maknyah kat blog ni

http://lifemag.blogspot.com/2008/07/land-of-smiles.html

DEZAMAN COTTAGE said...

lawak tahap gaban nie hahahaha

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget