Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Buku Dah Naik Harga ?



Semester baru untuk student universiti baru sahaja bermula. Biasanya persiapan yang akan di lakukan oleh student ialah memilih subjek yang akan di ambil dan membeli buku teks. 


Aku jua tak ketinggalan melakukan persiapan. Mula-mula beli buku. Beli buku sekali gus. Takut habis stok. Macam sem lepas. Terpaksa tebal muka pinjam buku dari budak perempuan untuk di photostat. Malu betul ! 


Sekarang ni mahal betul buku. Anggaran 1 buku dalam RM 80. Mahal ni. Dulu dalam RM 75 sahaja ! Adakah kerana harga minyak naik, harga buku juga di naikkan?   




Menurut penjual, harga buku adalah berdasarkan ketebalan buku. "Buku untuk Master level mana ada yang nipis-nipis dik". Yang hairannya buku sem lepas pun sama tebal tapi tak de sampai RM 80 sebuah buku !


Apa-apa pun buku yang di jual di universiti masih di anggap murah jika dibandingkan yang dijual di luar sana. Silap-silap boleh mencecah RM 200 untuk sebuah buku. 


Nak tak nak terpaksa la jua beli buku untuk rujukan. Kalau tak susah nak belajar. Berkorban untuk masa depan yang gemilang. Bila buku dah mahal maka menu makanan turut berubah kepada :- 



   
Sekurang-kurangnya menu ini mendidik kita supaya lebih bersedia menahan lapar ketika bulan Ramadhan nanti. Betul tak ? Apa-apa pun selamat maju jaya kepada semua students untuk semester baru ini..


Adios~~~~  

Comments
7 Comments

7 comments:

Eryati said...

uhhhh..sedapnya maggi tu...

Pelatt said...

untuk ilmu lu juga

Fitrihadi.com said...

maggi?? tidakk!!!


- - -
Contest Duit Raya Fitrihadi.com

shameel Iskandar said...

Terharunya bla baca n3 ni. Tringat zaman study kt USM dlu, trpaksa brjimat mkn megi.

Tapi takpe kalau abis duit demi ilmu. itu pelaburan utk masa dtg.

Lagenda said...

maggi pon sodap!! Wah..wat master ke anak mak sorang nih..ganeh tu..

azzey said...

Tu sbb org yg tulis buku blh jd kaya...he3...

~ ReD ~ said...

walaoweehhh..lama x makan maggi...:D

Latest Entry : Kelebihan Ber'Blogwalking'

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget