Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

1 Hari = 4 @ 5 Entri.. Pelik Ker ?


Ada kawan aku tanya kenapa banyak sangat entri kau dalam 1 hari? Purata 4 @ 5 entri dalam sehari. Apa yang kau capai sebenarnya? Nak masuk Malaysia Book of Record ke? Orang lain cerita pasal diri sendiri, kau tak nak cerita ke? Mana kau dapat idea banyak sangat nak menulis ni? Tak de kerja lain ke nak buat?..

Aduyaaii... Banyaknya soalan kau ni.. Demi tak menghampakan kau aku jawab jugak lah persoalan kau ni :- 
  • Aku menghasilkan banyak entri dengan harapan orang di luar sana tau kewujudan blog aku ni. Aku      masih baru dalam dunia blog ni. Baru je 3 bulan. Masih lagi bertatih. Banyak lagi yang aku kena belajar.So bila banyak entri ni harap harap yang kat luar tu sedar kewujudan blog aku ni.
  • Aku jarang berblogwalking ni so bila banyak entri, orang kat luar akan sedar kewujudan blog aku ni. Ni cara aku promote blog aku. Bukan bermaksud tak suka blogwalking, tapi aku tak tau nak pergi mana. Balik-balik ke blog orang-orang yang sama juga. So sapa-sapa yang belum aku link kan blog korang, baik bagitau aku cepat.   
  • Bila dah banyak berkarya ni bukanlah aku nak masuk Malaysia Book of Record pun. Aku suka berkongsi informasi dengan blogger lain. Sharing is Caring kan. Macam title blog si Melromeo tu dan aku pun akan dapat banyak informasi dari blog blogger yang lain. What U give, u get back kan..   
  • Bagi aku berbloging ni adalah salah 1 cara luahkan perasaan. Banyak blogger lebih cenderung ceritakan tentang personal diorang tapi sebaliknya bagi aku. Aku suka cerita sensasi tetapi kalau korang perasaan setiap entri aku tu berkaitan tentang apa yang aku rasa cuma gaya penyampaian nya berbeza.  
  • Aku dapat idea nak menulis dari apa yang berlaku di sekeliling aku. Bagi sapa-sapa yang selalu kering idea dalam berblogging ni nasihat aku cuba buka minda sikit, buka internet lihat apa yang berlaku setiap hari.Kemudian olah dengan gaya tersendiri  
  • Bagi aku solan yang terakhir tu agak kurang ajar sket hahaha.. Bukan takde kerja nak buat, tapi dah sekarang ni aku dalam mood cuti. Nak keluar lepak-lepak pun panas sekarang ni. So jalan terbaik adalah memanfaatkan setiap ruang dunia tanpa sempadan ni. Kan lebih baik dari merempit, hisap dadah, dan buang masa tak tentu arah kan..Tak gitu?  
Harap-harap dengan jawapan kat atas dapat ni dapat merungkai persoalan korang semua ye..

Adios~~ 


    
      

Comments
4 Comments

4 comments:

zati said...

sbb yg lst uwh yg mnarik uwh
wink2 =)

dri melepak xtntu hala, duet pown kluar
baek kita berblogging
dpt share pelbagai isu yg mnarik =)

I n n z said...

ta pelik sbb kite pun mcm 2
kwn2 blogger yg rapat sume da knl
'innz mmg suke update blog.'
smpi ade yg nk bg award blogger hyperactive :)




kadang-kadang sehari boleh cecah 5 n3
tapi skunk da reduce ah :)
ta caye tgk archive
sebulan beratus2 :D


hee :)
keep blogging !

ParkAir said...

dulu aku post 2 kali 1 hari, tapi skang dah malas sikit.
tapi betul ke rugi kalu post banyak2 dalam 1 hari, pasal unik visitor tu di kira sekali je?

ezam said...

duli haper cakp org..hehehehhe


yg penting tak buat salah kan.

nice blog baideway~

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget