Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted



Nampaknya selepas Indonesia tewas 3-0 kepada Malaysia pada Final 1st Leg AFF Piala Suzuki, ramai penyokong Indonesia tdak boleh menerima hakikat kekalahan itu.


Tetapi sebaliknya buat skuad bolasepak Indonesia itu sendiri. Mereka masih berfikiran positif dan yakin Indonesia akan menang di 2nd leg Final Piala Suzuki di Jakarta nanti.


Ini adalah komen-komen pemain Indonesia di Twitter selepas tewas kepada Malaysia :-




Semangat kesukanan beginilah yang perlu ada  pada setiap atlet bukannya menunding jari kepada pihak lain apabila gagal membawa pulang kemenangan. 


Mengenai dakwaan penyokong Indonesia mendakwa mereka tewas kerana pancaran cahaya laser, mungkin gambar di bawah ini akan menjawab semua dakwaan itu.


 

Ketika Malaysia dibelasah 5-1 di  peringkat kumpulan, kekalahan tersebut diterima dengan hati terbuka meskipun penjaga gol Malaysia Sharbine Alawee telah diganggu pancaran laser oleh penyokong Indonesia.


Jaringan yang dihasilkan oleh pasukan Malaysia pada final 1st leg bermula daripada gerakan padang bukannya ketika pancaran laser menghala ke penjaga gol Indonesia yang bersiap sedia menangkis sepakan percuma.


Adakah keempat-empat pertahanan Indonesia turut ‘diganggu’ oleh pancaran laser sehingga gagal menyekat kelincahan penyerang Malaysia?


Fikir-fikirkanlah....


Adios~~~~

Comments
2 Comments

2 comments:

Kuman Chaos said...

macam-macam alasan....
aku rasa mlm nih sure ada lebihan 11 spotlight sbb nak suluh kat pemain malaysia atas padang.. :D
kuman "Tornado Decal WIP." Entry

Zura said...

dah kalah mcm2lah cakap..itu lah inilah..ish...

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget