Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Tips Mengetahui Si Awek Sudah Berpunya Atau Belum



Pernah tak anda suka kepada seorang awek tapi anda tidak pasti statusnya sama ada masih solo atau sudah berpunya? Kali ini saya nak share tips mengetahui si awek sudah berpunya atau belum.


1. Gunakan Facebook


  • Tips ini sesuai untuk awek yang anda kenal. Contoh jika anda minat pada awek satu universiti, just search je nama dia kat Facebook. Tengok status dia. Kalau dah “married”  janganlah berani kacau pula. Kalau setakat “In a relationship” masih ada harapan.


2.  Kekerapan si awek memegang handphone

 

  • Mata anda perlu peka sikit. Orang bercinta selalunya tangan asyik pegang handphone untuk sms je. Kalau tangan dia 24 jam bergerak-gerak macam tengah balas sms, confirm 100% dah ada pakwe.


3.  Intonasi suara

 
  • Jika dia seorang yang periang dan akan gelak kuat-kuat kalau bersembang tapi intonasi suara berubah menjadi manja-manja gitu bermakna dia tengah menjawab panggilan pakwe dia la tu. Kepekaan telinga anda memang sangat penting ketika menggunakan teknik ini.


4.  Tanya kawan-kawannya


  • Kalau nak tanya direct memang segan, jadi anda perlu tanya kawan yang rapat dengannya. At least tak adalah malu sangat. Dan yang paling best kalau si kawan itu tolong risikkan untuk anda.


5. Tanya awek itu secara direct 


  • Teknik yang nie memang paling kering. Keberkesanan dijamin 100% dan akan dapat jawapan time itu juga. Untuk menggunakan teknik ini, anda harus bersedia menerima jika di tolak. Jika anda ada sense humor yang tinggi di galakkan menggunakan tektik ini.


Tunggu apa lagi? Pergilah try salah satu teknik di atas tu.. Makin lambat anda bertindak makin tinggi la peluang awek yang anda minat tu akan ada pakwe.


Adios~~~~

Comments
5 Comments

5 comments:

Sharinginfoz said...

tanya direct aja senang kan

Faizal@PeJAY said...

stuju

Encik Tikus said...

gua suka style no.5 hehe

Nur Mudrikah said...

kalo status fb kdg2 xbley pkai..even kapel pon wat single..yg single plak wat engaged la..married la..haha

Pejuang Kesenian Exteme said...

Aku suka entri ni..haha
menarik..

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget