Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Kelebihan Jadi Single !



Ramai yang beranggapan bahawa orang yang single itu hidupnya tidak berseri. Sebenarnya tanggapan anda itu silap. Sebenarnya banyak kelebihan jadi single ni.


Kalau nak tahu kelebihannya jom sama-sama kita terjah kelebihan jadi single ini :-


1. Bebas ke mana sahaja tanpa sekatan

 

  • Biasalah bila jadi single ni siapa pun tak peduli. Nak ke mana pun tiada halangan. Tak ada lah juga istilah 'punch card' atau 'friend finder' walaupun ke kedai depan beli santan seperti mereka yang bercouple. 

2. Tak perlu jaga penampilan

 

  • Selekeh-selekeh pun tak ada yang bising kan. Nak simpan rambut panjang ke, pakai baju bundle ke kuku panjang ke bela janggut ke tak ada yang peduli. Kalau ada ada awek kena smart sokmo. Memang rimas ! 

3. Bebas dari bunyi miss call dan SMS berkali-kali

 

  • Hari-hari berSMS atau berbual dengan orang yang sama memang membosankan. Lagi bosan kalau asyik ditanya soalan yang sama seperti 'wat apa', 'kat ne' dan 'dgn sapa'. Mau pengsan rasanya. Kalau single tak perlu lalui semua yang menjengkelkan ini. 

4. Bebas ke mana sahaja dengan sesiapa sahaja

 

  • Bila single ni tiada yang akan cemburu jika keluar dengan kawan lelaki atau perempuan. Bagi mereka yang bercouple tu mungkin pasangan mereka melarang mereka bergaul dengan jantina yang berlainan. Nak add as friend di Facebook pun tak boleh. Kolot betul !


5. Bebas nak buat apa sahaja

 

  • Nak hidup dalam tunggang terbalik ke nak buat apa pun tak menjadi masalah. Tak ada yang kisah. Kalau yang bercouple tu mesti diorang ada pantang larang  kan. Contohnya tak boleh lagi hisap rokok. Kalau kena kat perokok tegar macam mana? Pilihlah nak awek atau rokok.


Terpulanglah kepada individu itu sama ada nak kekal single ke nak couple ke apa ke. Tapi perlu di ingat setiap orang punya jodoh masing-masing. Bila sampai masanya nanti anda perlu tinggalkan semua yang anda buat ketika zaman single anda itu...



Adios~~~

Comments
13 Comments

13 comments:

nadey said...

hahahhah memandangkan ndy pon dh lame single........rasenye ape yg dinyatakan dlm entri ni benar sgt2 huhuhuh.....kalo dulu asyek nk nangessssssssssss je pastu suke buat mende bodoh2...contoh ulang alik dr umah pakwe sume!!! emm ujan x ujan...pastu duit byk meleleh...... rasse sakit hati sepnjang mase sbb rase xtenteram kalo ade rase cmeburu tu.....single skung...lebih tenang

tp 1 hr nnti kite akan berfamily...so jgn nk jd single lame2 hehehehhe

Sharinginfoz said...

nampaknya kena buat entry mengenai kelebihan hidup berdua pulak nanti

patunghujan a.k.a cik teruterubozu said...

incik velasrizal. utk point no 5, walau bebas nk kuar dgn sape2 pn, tp rimas bila kuar dgn sesiapa saje tu, terus je ada gosip dia laa couple kite.
menyampas sampas betus

Lady SharpShouter said...

single mmg syok, tp rasanya berdua lagi syok kot.wpun kita tak bebas, kita tak leh slekeh, etc, etc, tetap kita akan bahagia. hehehe

ken said...

single boleh enjoy! ;D

zati said...

hik betol3, i'm feel happy to be a single lady tpi kengkadang tu rse cam sunyikkk pon ad huhu :D

CyberCash said...

Ada kelebihan masing masing...

Encik Tikus said...

aiseh~ tapi kan walau ape pun gua tetap sayang gf gua ! wakakaka xD

Ika Suhaimi said...

yg no 3 tu best..haha

Anonymous said...

Tul2...lagi satu kalau single tak yah nk kuarkan duit nk belanja awek kan??...Tak de sape nk kacau mcm no 3 tuu.

me :) said...

:) likeeeee

me :) said...

:) likeee it,,, btol2,,,single x membazir masa tenaga dan duet,,,hahahhahaha,,,

Hazfan said...

aku pilih rokok pd pilih awek.

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget