Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Kontroversi Isu Islamic Fashion Show



Baru-baru ini umat Islam di gemparkan dengan kontroversi isu Islamic Fashion show yang berlangsung di Morte Carlo yang di dakwa melampaui batasan dan boleh di kategorikan sebagai mempersendakan Islam.


Manakan tidak, model yang digunakan bukan sahaja tidak menutup rambut dengan sempurna malah menggunakan nama Nabi Muhammad di pakaian mereka, memaparkan kaki, betis, belahan buah dada, peha, bentuk tubuh secara terang.


Jom kita terjah gambar yang sempat dirakam semasa Islamic Fashion show baru-baru ini :-







 (credit to amenoworld.blogspot)


Amat terkilan sekali ialah kerana penaung pertubuhan ini ialah isteri kepada pembesar negara (yang beragama islam). Secara langsung atau tidak langsung beliau telah mencemarkan imej Islam di mata dunia.

 
Kita pastinya tidak mahu umat Islam seluruh dunia berdemonstarsi di jalan dan kedutaan Malaysia kerana alasan menghina Islam. Jika itu berlaku, imej Malaysia pasti tercalar dengan hebatnya.


Umat Islam yang prihatin, perlu menyuarakan bantahan ini juga agar penganjur membatalkan road show festival ini atau paling tidak, mengugurkan nama ‘Islam’ pada festival mereka.
 

Manakala pihak yang memegangkan tampuk kuasa agama adalah bertanggungjawab untuk menasihatkan  'individu' tersebut sama ada secara sulit atau terbuka, menurut kadar kemampuan mereka.


Adios~~~~

Comments
8 Comments

8 comments:

AngahSayang2314 said...

rizal bukan tue jer sampai ada fanpage lagi kat FB suruh tut minta maaf ermm entah lah angah tak nak cakap banyak2 tak pasal2 lak kang.... turun naik mahkamah

Encik Tikus said...

ape nak jadi lah kan

Sharinginfoz said...

memang tak patut sungguh

noor afzan said...

setuju!

Hashira Yusoff said...

Kalau kita merasa benci dan marah apabila pelukis kartun Denmark mencaci Nabi melalui kartunnya, Ahli parlimen Belanda menghina Al-Quran melalui filem pendeknya, 'Fitna',
Tentera Amerika menghina Islam dengan filem, dokumentari dan serangan roketnya,
Salman Rushdi menghina Nabi melalui tulisannya,
Kini tindakan menganjur,... menjaya dan menyertai pertunjukan fesyen ini juga adalah sama kategorinya. Semanya adalah sangat ‘menyerang’ kesucian Allah, Nabi dan Islam, menyelewengkan manusia dari Islam sebenar dan secara sedar atau tidak, menghina Islam.

Nur Mudrikah said...

smoga dberi hidayah kepada yg terlibat..amin

Belia Benci Rosmah said...

Inilah jadinya bila:

1. Lebih isteri dari suami
2. Lebih 'first lady' dari menteri
3. Lebih perempuan retorik dari ahli politik


Pendek kata, RM = Rosmah Mansor = Ringgit Malaysia

BN = Bini Najib = Botox Naik

Next PRU, humban RM n BN!

Cik Aish said...

hoh...mmg tak patutttt

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget