Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Akhirnya Rahsia Kejayaan Redmummy Di Dedahkan ...


Kepada bloggers-bloggers tegar pastinya mengenali siapa itu Redmummy. Bukan nak menumpang populariti beliau melalui entri ini tapi just nak share rahsia kejayaan Redmummy yang disiarkan di Harian Metro hari ini.

Redmummy atau nama sebenarnya Mira Abu Bakar, 35, kini berpendapatan RM10 000 sebulan hanya melalui penulisan blog! Hebat bukan. Malahan keperluan harian dari hujung rambut ke hujung kaki turut di taja syarikat pengiklanan.

Populariti yang beliau kecapi memang menguntungkan sehinggakan beliau di jemput untuk menghadiri pelancaran produk baru di pasaran. Kemudian beliau di minta membuat ulasan tentang produk itu.  Jumlah pendapatan dari penulisan ulasan selama 3 tahun mencecah RM100 000!.

   
Redmummy.com menerima anugerah Top Parenting Blogger untuk blog berbahasa Melayu anjuran Nuffnang serta memenangi Blog Idol pada 2006 disebabkan keceriaan blog bertemakan merah.

Kat bawah ni sedikit tips dari Redmummy  panduan menjana pendapatan dari blog :-
  
  • Mempunyai laptop dan talian internet yang mudah dibawa ke mana sahaja.
  • Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada blog popular
  • Dari setiap blog yang sudah di komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan komen di situ begitulah seterusnya sehingga ia berkembang.
  • Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
  • Setiap hari pastikan anda membuat 10 entri, setiap entri disiarkan 3 atau 4 jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
  • Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
  • Rajin serta tidak kenal erti putus asa.

SELAMAT MAJU JAYA...

Adios~~~~

Comments
6 Comments

6 comments:

DaHLia said...

RedMummy memang best!! Idola wanita berjaya masa kini :)

Mr Kamikaze said...

Red mummy mmg besh arr..bukan senang mau senang kan...

kenwooi said...

wah.. 10 entries a day.. i can only produce 1 entry every 3 days.. =/

Sharinginfoz said...

memang banyaknya entries sehari. memang nak buat satu pun susah kan.. itulah dinamakan kesungguhan

Blogging: RM10,000 Sebulan

Cikgu Cakap Kita Senyap

ParkAir said...

huhu x dapat ah aku nk wat 10 entri 1 hari, paling banyak pun 2 je..

MEMPROSES DAN MEMBEKAL REMPAH MEE BANDUNG ( Pak Man Odeon ) Tel/Sms: 012-7474039 Elias said...

Owh... mcm tu rupenyer Thanks for info

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget