Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Jumlah Kutipan Filem 2 Alam



Rasanya ramai yang tahu tentang filem 2 Alam kan. Manakan tidak, hampir setiap hari iklan filem ini dipaparkan di KOSMO sebelum filem ini di tayangkan di pawagam.


Apa yang menariknya penerbit filem ini, Dr Rozmey meletakkan sasaran kutipan  keseluruhan RM 40 juta dan RM 2 juta di jangka diraih pada minggu pertama tayangannya di pawagam. 


Memang tinggi kan sasaran filem ini kan. Jom kita tengok tercapai tak sasaran kutipan filem ini :-


(credit to BeautifulNara)


Untuk rekod kutipan minggu pertama filem ini ialah RM 230 000 sahaja. Tak sampai pun sasaran RM 2 juta. Kalau minggu pertama dah banyak ini ada harapan tak nak dapat RM 40 juta ?


Sebenarnya ramai yang tidak suka dengan cara Dr Rozmey  yang 'keterlaluan' mempromosikan filem ini. Sasaran kutipan pula tidak masuk akal sehingga RM 40 juta. Filem Malaysia pun paling tinggi pun RM 7.66 juta (Adnan Sempit)   


Bukan itu sahaja, ramai yang kecewa dengan mutu filem ini. Ada yang mendakwa penceritaan filem ini melemaskan, bercitarasa buruk dan dakwahnya tidak kesampaian sehingga meletakkan taraf filem sama seperi cerekarama.




Secara peribadi, sebagai orang baru dalam industri ini, Dr Rozmey perlu lebih realistik dan down to earth. Orang lama dalam industri ini seperti Datuk Yusuf Haslam tak pernah pun mencapai kutipan filem  sehingga  RM 10 juta ini kan pula orang baru.


Selain itu promosi 'keterlaluan' bukanlah jalan terbaik mempromosikan filem. Ramai yang akan meluat di buatnya nanti. Sebagai akibatnya, lihatlah sekarang ini banyak Facebook Fan Club membenci Dr Rozmey diwujudkan.


Apa pun, kita tunggu apa kata Dr. Rozmey tentang kutipan filem 2 Alam nie. Tak sabar la pulak nak tunggu statement dia...


Adios~~~~

Comments
14 Comments

14 comments:

Sharinginfoz said...

semoga boleh jadikan iktibar

CasaBlander said...

kesian..huhuu~~

princeduyong said...

biarkan angan itu berlalu...

ardinihumaira said...

cni tak ado panggung. sobss... tak merasa nak tengok wayang

amirah said...

rasanya mcm nak buat gempak dulu supaya org tertarik nak pegi tengok tp tak bermutu sgt camne nak tarik org

Nazz@Purple said...

huhuhu..kesian..

OrKeD said...

betol tu...ade kwn ajak pegi tgk tp kwn yg dh tgk tu ckp jgn bazirkan duit...dr tgk 2 alam baik gi main bowling...

Zura said...

ape daaa...
xberpijak d bumi nyata je sasaran dia nie..dr awal lg mmg dh meluat ngan cara dia nie..pas nie org dok gelakkan je lah..malu sndiri...

iday said...

indah khabar dari rupa,.

Mknace said...

:) :) :)
siannn dia

anyss said...

Salam,

Waaaa Estet yang gitu2 je pun lebih tinggi dr 2 Alam? Kagum btul!

Meriahnya Aidiladha di Kelantan Edisi Tiga

nadey said...

lebih kuah dr nasi....

betul ke aku xkp ni???

shakiey's said...

Rasanya x salah nak letakkan sasaran yang tinggi...at least dia x berangan-angan saja,dia selitkan dengan usaha sama.Itu yang kita patut contohi

Anna Boleyn said...

setuju dengan pendapat shakiey's kt atas ni... kdg2 kesian gak org ramai kot condemn dia. klu setakat movie condem okay lg..ni sekali dngn penampilan dia org ejek. hmmm~

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget