Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Filem Tamil Bukan Punca Keganasan ?Aktor terkenal Kollywood Kamal Hassan, mengeluarkan kenyataan bahawa filem tamil bukanlah punca keganasan di kalangan belia India di Malaysia.


Kamal Hasssan bersama pengarah filem tamil terkenal K. S. Ravikumar menentang sekeras-kerasnya dakwaan parti politik dan NGO di Malaysia yang mengaitkan filem tamil dengan keganasan.


Menurut Kamal Hassan, apa yang disajikan dalam filem tamil adalah apa yang sebenarnya terjadi di kalangan masyarakat india pada hari ini. 
Menurut beliau lagi, keganasan berlaku dengan berleluasa di kawasan pedalaman Tamil Nadu. Melalui filemlah, isu-isu sosial ini di ketengahkan ke masyarakat umum untuk di cari jalan penyelesaian.Kamal berkata keganasan adalah isu sejagat dan berlaku di mana sahaja. Ia bukan milik sesebuah komuniti atau negara tertentu sahaja.


Secara peribadi, there is no right and wrong answer. Penerbit filem yang mengetengahkan gejala sosial dalam filem secara tidak langsung mempromosikan gejala sosial walaupun alasan mereka mengetengahkan gejala sosial masyarakat hari ini untuk di cari jalan penyelesaian ...


Adios~~~~

Comments
3 Comments

3 comments:

Sharinginfoz said...

semua filem yang ada unsur ganas boleh menjadikan manusia menjadi ganas kan, tapi itu salah satu daripada penyebabnya

relevan said...

Dusyummmmm !..Vanakam ane..!

Yatre Hayati said...

Kollywood tu stands for apa?

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget