Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Blog AkU dAn SeSuAtU Diciplak ?


Nampaknya bukan sahaja Blog Sharinginfoz pernah diciplak, blog AkU dAn SeSuAtU juga turut menjadi mangsa ciplak.


Ketika ber'blogwalking' baru-baru ini terjumpalah 1 blog ini yang menciplak entri Jersi Baru Skuad Bolasepak Malaysia 2010 / 2011.


Ini adalah entri yang saya hasilkan :-



Yang ini pula entri yang di 'copy & paste' dari blog ini :-




Memang tak sangka ada juga yang mahu 'copy & paste' dari blog picisan ini. Kalau nak lihat dengan boleh jelas lagi bolehlah klik di sini iaitu entri yang saya hasilkan dan klik di sini untuk lihat entri yang di "copy & paste' dari Blog AkU dAn SeSuAtU.


Bagi saya berblogging ini untuk berkongsi maklumat. So tak kisah sangat kalau ada nak ambil maklumat dari blog ini untuk di kongsikan bersama yang lain.


Cuma 'copy & paste' tu bukanlah pilihan terbaik. Seolah-olah blog itu tiada identiti dan kredibiliti tersendiri. Apa-apa pun terima kasih kepada tuan punya blog yang bagi kredit...


Adios~~~~~

Comments
13 Comments

13 comments:

cikgu isza said...

dia bagi krdeit tu.. takpalah..
:)

relevan said...

Tu lah mudahnya..kita yang nak mikir dengan entri ni sampai senget kepala...hehe!

amirah said...

yup, ubah la ikut kreativiti pastu kredit pada owner asal

waveX said...

Biasala bro..kita kongsi ja apa yang kita tulis..sharing is caring..hakhak..

My Little Diary said...

kalau letak credit ok jgk...hehe

Sharinginfoz said...

alamak bagi credit aja, dia tiru 100% mana boleh

Mknace said...

:) :) :)
selamat hari raya aji
rilek bro

noorafzan said...

hang pon copy paste adios~~~~ dia..

Encik Tikus said...

uish sabar jea la bro

Kyuubi said...

adeh, kalau sebijik entry tu dicopy paste apa kes?? kalau gambar takpe kot. huhu

Bilionaire jadi pramugari airsaia?

hamzah ian said...

mungkin dia takde idea tu.. hehe.. dah ade kredit sokay la

ken said...

info-info sebegini selalu diciplak :)

Yatre Hayati said...

copy paste kan senang. jadi senang la dia meniru

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget