Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Lagi Fatwa Mengenai Facebook...


Sudah muncul fatwa yang berasal dari Ulama Jawa Timur bahawa Facebook diharamkan. Tentunya fatwa ini agak mengejutkan para Facebooker di Malaysia..Namun sebenarnya kita harus berfikir sendiri mengapa fatwa ini bolah muncul.

Ada beberapa hal yang menyebabkan mengapa Facebook diharamkan :

1. Facebook boleh membuat kita mengabaikan anak, kalau yang ini suka sangat lah buat kaum ibu.

2. Facebook membuat kita tidak ingin meninggalkan komputer kita.
 

3. Facebook membuat kita tidak peduli keadaan sekeliling kita.
 

4. Ketagihan Facebook boleh membuat tubuh kita kurus, kerana lupa makan.
 

5. Ketagihan Facebook juga boleh membuat kita jadi gemuk, kerana tak best bukak facebook tanpa mengunyah.

6. Ketagihan Facebook tidak mengenal usia, sampai baby pun ikut jadi Facebooker.
 

7. Ketagih kepada Farmville mengakibatkan kita lupa usia kita sebenar.
                                      
  
  
 
Credit to Park Air.. (http://comicstripper.blogspot.com)

Bagi aku baik buruk Facebook itu sebenarnya terletak kepada individu itu sendiri..Asalkan tak melalaikan tanggungjawab sudah..Sama-sama lah kita fikir fikirkan..



Comments
4 Comments

4 comments:

r0sLiNa said...

hahhahah...layan jela

bUngE said...

betol3...saya dah msk fasa yg nak menjadi gemokk tu..hahaha...

SURI said...

hurm..kekadang boring selalu juga saya terjah kesana..ingat kekadang jer tapi tak selalu..hik3..

sweetkakayau said...

hahaha.. tapi ada yang betul tu..

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget