Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Beza Bantal Murah Dan Mahal Dari China



Tahukah anda bezanya bantal murah dan mahal? Mungkin bantal murah dalamnya diisi dengan span dan yang mahal di isi dengan bulu angsa atau kekabu. 


Itulah yang ada dalam fikiran saya selama ini tetapi tidak pernah terfikir ada yang isinya begini :-




Jika anda beli bantal murah di China serendah RM5 mungkin anda akan terkejut kerana bukan span yang anda nampak ketika membuka jahitan bantal tetapi sampah yang digunakan sebagai pengganti span ! 






Bantal Made In China ini menyedarkan kita bahawa banyak cara membuat produk yang murah dan menguntungkan. Tetapi ianya tidak beretika kerana menggunakan bahan buangan untuk membuat bantal.   


Lihat gambar di bawah ini, kotak rokok juga digunakan untuk menggantikan span.




Moral of the story, sebelum membeli sesuatu produk hendaklah kita memeriksa kandungan produk itu sendiri terutamanya jika sesuatu produk itu dijual jauh lagi murah dari harga asalnya...


Velasrizal Rodriguez


Adios~~~~

Comments
8 Comments

8 comments:

d_tieah said...

Huhh.. Menakutkanlah..
Produk China sememangnya banyak kat sini.. Gggrrr..



Entry Terbaru : Keluhan Rakyat Malaysia Terhadap Stesen Televisyen

Anonymous said...

ini macam pon ada ka? mcm ada tulang je ... geli tol....

faiz said...

teruk btol brg2 china ni ye..

siti murni said...

euw...tergamaknya...letak sampah dalam tu..

cikgu isza said...

kot ye pun nak kitar semula.. agak2lah.. main sumbat je deme ni..

amirah said...

gelinyaaaa

Acusss said...

kualiti??? mmg x kualiti

Sharinginfoz said...

macam2 diaoarng letak

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget