Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most WantedSetiap kali bermulanya musim baru Liga Perdana Inggeris (English Premier League), antara perkara yang menjadi tumpuan ialah jersi setiap kelab yang bertanding.


Ini adalah kerana jersi melambangkan sejarah  dan tradisi sesebuah pasukan kelab dan sekaligus membezakan antara 1 kelab dengan kelab yang lain.


Selain di pakai oleh pemain di atas padang, jersi juga di jadikan barang cenderahati untuk dijual kepada penyokong kelab. Oleh itu amat penting jersi sesebuah kelab itu cantik dan 'fashionable' untuk menarik orang membelinya.


Memang dah jadi trend semua kelab di EPL akan menampilkan jersi baru setiap kali musim baru untuk menaikkan semangat pemain mengharungi musim baru liga.


Apa kata kita sama-sama terjah jersi kelab-kelab Liga Perdana Inggeris (EPL) yang digunakan musim 2011/2012 kali ini :-

Kesemua gambar di atas ini adalah jersi utama (home kit) untuk semua kelab EPL. Untuk jersi kedua (away kit) dan jersi ketiga (third kit) akan di kemaskini oleh admin kemudian sebab masih ada kelab yang belum melancarkan jersi kedua dan jersi ketiga.


Nampaknya hampir ke semua kelab telah menggunakakan jersi baru untuk musim 2011/2011 kali ini. Hanya Liverpool masih tampil dengan jersi yang di gunakan pada musim lepas. Walaupun begitu, jersi Liverpool masih lagi antara yang paling cantik.


Mungkin tak lama lagi ramai rakyat Malaysia akan memakai jersi Aston Villa dan Queens Park Rangers (QPR). Ini kerana penaja utama Aston Villa ialah Genting Malaysia Berhad iaitu syarikat milik rakyat Malaysia.
Queens Park Rangers (QPR) pula adalah milik rakyat Malaysia, Tan Sri Tony Fernandes. Manalah tahu ada pemain Malaysia akan bermain dengan QPR pasti ramai yang akan  beli jersi QPR ini nanti.


Kalau anda perasan, pada jersi QPR tidak terpampang logo penaja berbanding kelab lain. Untuk makluman, buat masa ini QPR msih lagi belum ada penaja dan dalam proses mencari penaja. Mungkin jalan terakhir yang ada, Tony Fernandes akan meminta Air Asia menaja QPR.


Secara peribadi jersi, yang paling cantik ialah jersi Chelsea, Aston Villa, Newcastle United dan Liverpool. Anda pula bagaimana? Jersi manakah yang paling cantik di mata anda ? (tanpa mengira anda peminat atau tidak minat kelab itu)...Velasrizal RodriguezAdios~~~~~~

Comments
4 Comments

4 comments:

Sandokhan said...

walaupun aku still bengkek dengan Joey Barton, tapi jersi Newcastle season nie memang superb!

helmie zul said...

tapi chelsea kena buat pembaharuan lebih dari tukar design jersi

ParkAir said...

Bila pulak Pelita Nasik Kandar nak sponsor nih.

Sandokhan said...

ParkAir: Maybe bila Mydin take over semua cawangan Pelita la kot. Harap-harap, takdela plak dia Sponsor Pelita Jaya...haha

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget