Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

 


Mulai hari ini rakyat Malaysia boleh menikmati Menu 1 Malaysia iaitu sarapan pagi serendah RM 2 dan makan tengahari serendah RM 4 restoran-restoran, kedai-kedai makan dan kopi serta gerai-gerai makan di Semenanjung Malaysia.


Setakat ini kira-kira 728 premis di seluruh negara telah bersetuju untuk memberikan komitmen dengan menyertai program Menu 1 Malaysia ini.


Menurut Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, pihak restaurant mempunyai fleksibiliti menentukan menu untuk sarapan pagi dan tengahari namun mestilah mengikut harga RM2 untuk sarapan pagi dan RM4 untuk tengahari.



Program ini bertujuan untuk mengurangkan beban perbelanjaan harian masyarakat dengan harapan lebih ramai pengusaha makanan supaya menawarkan pakej makanan yang murah.


Secara peribadi, bagus juga ada set menu 1 Malaysia ini namun diharapkan pihak pengusaha restaurant perlu memastikan kualiti dan kebersihan makanan pada tahap terbaik. Yelah biasanya bila harga rendah, kebanyakan pengusaha makanan kurang menitikberatkan soal kualiti dan kebersihan.. 


Velasrizal Rodriguez


Adios~~~~~

Comments
7 Comments

7 comments:

Sharinginfoz said...

harap2 ada makanan yang lebih berkhasiat

Rozuan Ismail said...

pergh.murahlah cam tuh ye.huhu

Taufan Bin Ribut said...

mendorong org malaysia kuat makan kalau dah murah cam ni.hahha..


Entri terkini : All day i do about sexs
Entri sebelum :Sayang,bil air dah tertunggak ni.Bile nak bayar(18sx)
Watch my video songs ^_^

ejaMaria said...

hari tu sibukkan pasal menu sihat... ni dah terang-terang roti canai... mana sihat... aduh...

murah tapi tak sihat pun tak elok juga... :(

haslina said...

Q-Bistro, selalu makan nasi dgn kuah banjir dan lauk sotong. SODAP.

amal said...

ermm.. kalo dah hari2 makan roti canai bleh menggemukkan jugak ni ehehehehehehe

amirah said...

betul tu..murah pun murah jugak tp menu bagila variety sket dan mestila memuaskan..

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget