Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Proton Saga FL 1.6 Executive 2011



Inilah dia model Proton Saga FL 1.6 Executive dengan enjin CamPro IAFM, 4-silinder DOHC 16V. Model 1.6 liter ini mengeluarkan kuasa maksimum 110hp@6,500rpm dan tork maksimum 148Nm@4,000rpm. 


Harga Proton Saga FL 1.6 Executive 2011 ini cuma RM46,549. Perbezaan harga semasa Saga FL 1.6L Executive dengan Saga FL 1.3L Executive cuma sekitar RM3,250.00


Model Proton Saga 1.6 Executive ini didatangkan dalam warna putih 'solid' dan hanya dikeluarkan bagi pasaran B-Line dengan transmission automatik 4 kelajuan dan meter kelajuan boleh mencecah 240km/j. 



 
Diantara ciri terbaru model ini ialah rim aloi baru, pelekat dekoratif sportif. Bahagian dalaman (interior) pula dihiasi dengan penambahan 'chrome finishing' pada AC outlet, panel tengah dan bahagian pintu dalam.


Saga FL 1.6 Eksekutif ini turut di datangkan dengan 'dual airbags' bagi keselamatan pemandu dan penumpang dihadapan.

 


Kelajuan model ini ialah 165 km/j, pecutan dari 0-100 km/j dalam tempoh 12.5 saat, dengan berat kering (kerb weight) cuma 1075 kg. 


Proton Saga FL 1.6 Executive ini memang sesuai untuk generasi muda yang mahukan kereta yang berkuasa tinggi dengan harga yang berpatutan.


Nampaknya model ini akan menjadi pesaing utama kepada Perodua Myvi yang selama ini menjadi kereta paling laris dijual di Malaysia. Apa pula pendapat anda tentang model ini ?  


Velasrizal Rodriguez


Adios~~~~

Comments
8 Comments

8 comments:

Zura said...

cantiknye..minat ngan design proton...

ParkAir said...

BLM lama lagi cunnnnnn, sebab aku pakai yang lama hehe.

Sharinginfoz said...

wow dah ada 1.6 mesti ramai yang nak ni

NOOR FATIN said...

auww.. cantik!! ;D

budakmengong said...

inspira.hehe

budakmengong said...

inspira.hehe

Sandokhan said...

pergh, 1.6 tuh!

Anonymous said...

mmg la laju 1.6. minyak pun laju CamPro kata kan.

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget