Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Most Popular Websites Accessed By Malaysians 2011



Menurut kajian Persatuan Digital Rakyat Malaysia (MDA) mengesahkan Facebook adalah website yang kerap dilawat oleh rakyat Malaysian dengan 8.5 juta pelayar.


Manakala tempat kedua jatuh kepada Google dengan 5 juta pelayar dan tempat ketiga pula milik malaysia.msn.com.


Jom kita lihat ranking 30 website popular yang kerap diakses oleh rakyat Malaysia :-
 



Malaysiakini pula muncul sebagai portal berita nombor satu  negara (2.7 juta pelawat) sepanjang bulan lalu menewaskan Utusan di tangga ke 15 (1.3 juta) dan Berita Harian di tangga ke 22.


Nampaknya rakyat Malaysia kini lebih cenderung membaca laporan berita yang adil dan seimbang sekaligus mengetepikan laporan berita dari media arus perdana yang berat sebelah. Ini 1 perkembangan yang sihat !.   

 
Yang ini pula ranking 10 laman web tempatan yang kerap diakses pelayar internet :-




Website tempatan yang kerap diakses rakyat Malaysia ialah Mudah.my di tempat pertama dan diikuti rapat Malaysiakini di tempat ke 2 yang jauh meninggalkan Utusan di tangga ke 7.


Nampaknya kajian ini menunjukkan rakyat Malaysia sukar hidup tanpa Facebook.Yang penting gunakanlah Facebook untuk tujuan kebaikan dan jauhi perkara yang membawa keburukan. Apa- apa pun jangan sampai melalaikan tanggungjawab...


Velasrizal Rodriguez


Adios~~~~~

Comments
9 Comments

9 comments:

Noriz said...

malaysiakini kan sensasi dan terkini :)

d_tieah said...

Hahaha.. Aku jarang bukak malaysiakini.. Selalu bukak berita harian.. Tapi tu lah, kat ofis ni line dia lembap ckit..

Entry Terbaru : Ketagihan Facebook??? Ada Ubatnya..

d_tieah said...

Hahaha.. Aku jarang bukak malaysiakini.. Selalu bukak berita harian.. Tapi tu lah, kat ofis ni line dia lembap ckit..

Entry Terbaru : Ketagihan Facebook??? Ada Ubatnya..

NOOR FATIN said...

tu diaaaaaaaaaaaa. facebook atas sekali mengalahkan google. haha nampak sgt org suka facebook dari google. eekke

Orked Desa said...

setuju sgtttttt...ramai yg salah guna fb nih..

Sharinginfoz said...

agak2nya website kita kat mana le

Zura said...

org yg xbekerja pun ade fb..

Anonymous said...

malaysiakini tu adil sangat ke? ada ke dia puji kerajaan? sama je Berita harian, ada dia puji pembngkang?

bacalah malaysiakini jika berat pd pembangkang..malaysiakini anti melayu

Sandokhan said...

nice info bro! ternyata Facebook tetap menjadi leading web...fuh, donia donia

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget