Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Orang Pakistan Baca Blog Aku?


Baru-baru ini aku di kejutkan oleh sorang mamat ni dari Pakistan telah membaca blog aku..Terkejut aku.. Tak sangka ada orang luar berminat membaca blog aku..

Beliau mengetahui wujudnya blog aku kerana setiap kali aku "publish" kan artikel di blog, aku akan "promote" kan di facebook kerana beliau merupakan sahabat aku di facebook dan juga sahabat seperjuangan aku di Management Centre IIUM..

Menurutnya dia berminat nak mengetahui tentang artikel yang aku tulis tapi malangnya dia tak faham Bahasa Malaysia..So dia mencadangkan agar aku supaya artikel di tulis dalam Bahasa Inggeris..Menurutnya Blog aku menarik dan tajuk artikel aku sangat catchy...Dia memang berminat untuk mengetahui lebih lanjut..

Menurutnya, blog aku akan terkenal di peringkat antarabangsa jika artikel aku dalam Bahasa Inggeris.. Semua orang akan memahami penulisan aku jika di tulis dalam Bahasa Inggeris..So that mean target market aku bukan sahaja setakat Malaysia saja lah, tetapi Global..Potensi nak naikkan trafik blog aku akan meningkat..

Apa pendapat anda tentang perkara ini? Patut tak aku wat artikel dalam Bahasa Inggeris? Kalau aku wat, ada tak rakyat Malaysia nak baca? Faham ke diorang nanti?..Lagipun nak dapat idea menulis dalam Bahasa Inggeris ni pun susah gak..Nak kene rajin masuk website omputih baru dapat idea nak menulis... Arghh.. Penin..Penin...

Comments
6 Comments

6 comments:

cikgu isza said...

xyah kot,
sruh je dia translate
skurang2 noleh belajar bahasa kita

Badak Comel said...

betoi kate cikgu isza.
gune saje translator.
pastikan gune bahasa melayu yang betoi.
baru uncle google tranlator paham.

cik EPAL said...

buat je la bahasa inggeris :)

lina rahim said...

bole wat dwi bahasa..lg bagus..tp perlukan banyak masa senggang..

Anonymous said...

http://eskooj.livejournal.com
http://odyqv.livejournal.com
http://ingekz.livejournal.com
http://sherilynfi.livejournal.com
http://trofimalr.livejournal.com
http://anisdb.livejournal.com
http://giancarlojg.livejournal.com
http://medeyakc.livejournal.com
http://sharlijr.livejournal.com
http://nikarf.livejournal.com
http://taylacr.livejournal.com
http://damionkd.livejournal.com
http://laceeur.livejournal.com
http://katilynnsj.livejournal.com
http://alexandreayj.livejournal.com
http://shelbixy.livejournal.com
http://summerwv.livejournal.com
http://krystalqd.livejournal.com
http://poelv.livejournal.com
http://anfiyajk.livejournal.com
http://uriyafw.livejournal.com
http://robbywt.livejournal.com
http://martyanko.livejournal.com
http://jyricb.livejournal.com
http://corbinhi.livejournal.com
http://wolferj.livejournal.com
http://valeriadm.livejournal.com
http://reycelqc.livejournal.com
http://seannahu.livejournal.com
http://melodyzs.livejournal.com
http://casiebo.livejournal.com
http://havanaeg.livejournal.com
http://bronislavaba.livejournal.com
http://kelonqz.livejournal.com
http://keilawd.livejournal.com
http://mysteeaw.livejournal.com
http://cordiazh.livejournal.com
http://shamarbj.livejournal.com
http://vytjw.livejournal.com
http://anupki.livejournal.com

Anonymous said...

http://www.louis-vuitton-replica-handbags.us/ Louis Vuitton Replica

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget