Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted


Hairan sungguh..........

1. Bila kita ke EPF untuk menyemak caruman, dengan sekelip mata saja penyata dapat dikeluarkan melalui  
    slip komputer, tetapi bila kita nakmengeluarkan simpanan, kena tunggu 5 hingga 6 bulan.

2. Walaupun kerajaan sudah berkali-kali menasihatkan pengguna jalanraya supaya berhati-hati ketika   
     memandu, tetapi kes-kes kemalangan makin meningkat.

3. Bila kerjaan menetapkan hadlaju lebuhraya setakat 110km sejam sahaja, tetapi masih membenarkan 
    penjualan kenderaan yang mampu melepasi hadlaju tersebut sehingga dua kali ganda.

4. Bila mengenangkan harga kereta Proton lebih murah diluar negara daripada di negara sendiri

5. Walaupun berpuluh-puluh filem bollywood ditayangkan dengan hanya tajuk berbeza, tapi dengan plot    
yang sama, rentak tarian yang seiras dan pelakon-pelakon yang serupa, maseh ramai jugak yang berpusu-pusu untuk menontonnya.

6 . Bilamana perempuan ditinggalkan oleh lelaki, lelaki dituduh tidak setia, tetapi bilamana perempuan 
     meninggalkan lelaki, lelaki pulak dikatakan tidak memenuhi citarasa.

7. Bilamana mengenangkan ada orang yang boleh berjanji pada kita untuk hadir pada sekian-sekian masa, dia
     akan menjelma sejam kemudian, setiap kali.

8. Bilamasa kita menanyakan status berkenaan sesuatu permohonan kepada Jabatan-Jabatan Kerajaan, 
    jawapannya semua serupa....DALAM PROSES!

9. Bilamasa kita nak ke Sabah dan Sarawak bagi tujuan integrasi, kita kena pakai passport, tetapi tidak bagi 
    orang Sabah dan Sarawak pulak bila datang ke Semenanjung.
  
10. Bilamasa mengenangkan adat sopan santun kita untuk tidak menghabiskan juadah makanan yang 
     dihidangkan oleh tuan rumah bila kita mengunjung walhal dari segi agama mengatakan jangan membazir!

Comments
5 Comments

5 comments:

AnWaRnAiM said...

salam..folow ur blog...:)

velasrizal said...

tq anwar..i'll folo u

Sharinginfoz said...

memang pelik kan.. tapi babKWSP tu actually nak buat pengeluaran kejap aja sekarang.... tak sampai satu minggu or dua minggu dah dapat...... maybe kena delete benda alah ni...

Siapa Nak Promo Blog???

Macam Mana Nak Didik Anak2????

Hati2 Guna Debit Card

Magrib said...

. Bilamasa kita nak ke Sabah dan Sarawak bagi tujuan integrasi, kita kena pakai passport, tetapi tidak bagi
orang Sabah dan Sarawak pulak bila datang ke Semenanjung

Yang kes nie.. mmg mcm nie la.. mase semenanjung gabung ngn sabah sarawak... mmg perjanjian die mcm tu..

BurnThingAll said...

SALAH..HANYA NEGERI SARAWAK SAHAJA yang mengenakan peraturan penggunaan pasport, sabah tidak..dan mereka2 yang datang dari semenanjung dan sabah perlu menggunakan passport untuk masuk ke sarawak..keselamatan beb

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget