Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Senarai Pemain Perak 2012 Dan Jersi Baru Perak 2012



Senarai pemain Perak 2012 dan Jersi baru Perak 2012 telahpun diumumkan baru-baru ini. Terdapat beberapa muka baru termasuk pemain import dalam senarai pemain Perak 2012


Jersi baru Perak 2012 juga turut dilancarkan pada majlis yang sama. Jersi baru Perak musim baru ini ditaja oleh Kika. Untuk musim lepas, Kika telah menaja jersi pasukan Kuala Lumpur.


Untuk musim kali ini, Perak masih mengekalkan warna kuning, hitam dan putih sebagai warna utama jersi mereka sejajar dengan warna rasmi bendera negeri Perak.


Jom kita terjah jersi baru Perak 2012 dengan lebih dekat lagi :- 




Jersi kuning hitam : jersi utama (home)

  • Sekali pandang macam jersi Malaysia pula kerana warna gabungan warna kuning dan hitam. Jalur dan corak menegak kuning dan hitam seakan-akan jersi Barcelona musim 2011/2012.
  • Memang cantik dan nampak garang dari dekat atau dari jauh.  
  • Jersi utama ini digayakan bersama seluar berwana hitam dan stokin hitam.

Jersi putih : jersi kedua (away)
  • Nampak simple tapi tetap menarik. Jersi putih dengan jalur menyerong ini seakan-akan jersi kedua Manchester City musim 2010/2011.
  • Jalur kuning dan hitam pada bahagian lengan menampakkan sisi lengan jersi yang bergaya.   
  • Jersi ini digayakan bersama seluar berwarna hitam dan stokin berwarna putih.

Jom kita terjah pula senarai pemain Perak 2012 untuk Liga Super, Piala FA dan Liga Malaysia :-


President (PAFA)
Dato Zainol Padzi Paharuddin

Pengurus
Khairul Azwan Harun

Jurulatih
Norizan Bakar

Pembantu Jurulatih
Chong Yee Fatt

Jurulatih Penjaga Gol
Abdul Talib Saidi

Physiotherapist
En. Zainudin Zakaria

Penjaga Gol
Khairul Amri Salehudin (1)
Kamarul Effandy Abdul Rahim (21)
Nasril Nourdin (23)

Pertahanan
Mohd Syazwan Mohd Roslan (6)
Chan Wing Hong (2)
Khairi Zainuddin (3)
Mohd Hisyamudin Shaari (24)
Muhd Shahrom Abd Kalam (5)
Norhazrul Mustaffa (19)

Pemain Tengah
Shahrulnizam Mustaffa (8) *Captain
K. Nanthakumar (17)
Muhd Khalis Ibrahim (15)
Wan Hossein Wan Abd Ghani (13)
Mohd Fazrul Hazli (16)
Isma Alif Mohd Salim (22)
Nazri Kamal (10)
Mohd Rafiuddin Roddin (20)
Michal Kubala (25)
Badrul Azam Mohd Zamri (11)

Penyerang
Syafiq Jamal (18)
Akmal Rizal Ahmad Rakhli (14)
Mohd Failee Mohd Ghazli  (12)
Lazar Popovic (9)
Fahrul Razi Kamaruddin (7)


Apa-apa pun Selamat Maju Jaya untuk skuad Seladang dalam mengharungi musim 2012 kali ini. Semoga jersi baru dan pemain baru Perak mampu mengembalikan kegemilangan bolasepak Perak yang sedikit tenggelam akhir-akhir ini....



Velasrizal Rodriguez



Adios~~~~~~

Comments
2 Comments

2 comments:

amirah said...

cantik bangat jersi kuning tu...kelass...moga team perak lebih sukses tahun ni...dh lama xde kebangkitan

Zura said...

jersi away tue lagi cun...

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget