Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Tarikh Hari Raya Aidiladha 2011 /1432 H
Tarikh Hari Raya Aidiladha 2011 /1432 H atau turut dikenali Hari Raya Haji atau Korban berkemungkinan besar jatuh pada hari ahad 6 November 2011.


Walaubagaimanapun sebelum menetapkan tarikh Hari Raya Aidiladha 2011 ini, pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja- Raja akan melihat anak bulan Zulhijjah 1432 H bagi menentukan tarikh Hari Raya Aidiladha 2011 ini.


Seperti biasa cara menetapkan tarikh Aidiladha adalah berdasarkan rukyah dan hisab dan pengisytiharan tarikh akan diumumkan menerusi radio dan televisyen ke seluruh negara.


Memandangkan Hari Raya Aidiladha / Korban / Haji ini jatuh pada hari ahad, kemungkinan besar cuti tambahan akan diberikan pada hari isnin (7 Oktober). Apa-apa pun ianya masih tertakluk kepada keputusan kerajaan.


Walaubagaimanapun Kedah, Perlis, Terengganu dan Kelantan akan bercuti pada hari isnin (7 November 2011)


Jika tarikh Hari Raya Ini Aidiladha / Korban / Haji kekal jatuh pada hari ahad 6 November 2011, maka ini akan menjadikan Kedah, Kelantan dan Terengganu mendapat cuti selama 4 hari (jumaat, sabtu, ahad, isnin). Manakala Perlis akan bercuti pada sabtu, ahad dan isnin.   


Negeri-negeri lain  di seluruh Malaysia hanya akan menikmati cuti pada hari sabtu dan ahad sahaja (cuti hujung minggu).


Memandangkan tarikh Hari Raya Korban ini tidak jatuh pada cuti persekolahan maka kemungkinan besar ramai di kalangan rakyat Malaysia tidak pulang ke kampung halaman merayakan Hari Raya Haji ini sekaligus membataskan amalan kunjung mengunjungi dan ziarah menziarah...Velasrizal RodriguezAdios~~~~~

Comments
1 Comments

1 comments:

Nazz@Purple said...

kebiasaan raya haji..memang tak blik kg..sebab cuti singkat sgt..

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget