Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Proton Preve Sapphire




Inilah dia Proton Preve Sapphire atau dikenali sebagai Proton Preve Special Edition (SE) yang  ditayangkan dalam 1 showcar baru-baru ini. 


Jom kita terjah koleksi gambar menarik Proton Preve Sapphire a.k.a Proton Preve Special Edition (SE) dengan lebih dekat lagi :- 






Jika diperhatikan lining silver lining di bahagian kat fog lamp seakan rekabentuk yang boleh didapati pada BMW 3 siri baru. Kebetulan atau memang ditiru dari  BMW 3 ?




Melihatkan tiger wing pada Proton Preve Sapphire ini tampak menarik apabila sudah di”bold”kan atau lebih tebal daripada wing Preve yang asal ditambah dengan lining di bahagian belakang dichromekan baru kelihatan seimbang, padat dan gagah.


Mungkin ramai yang tak tahu apa yang istimewanya pada pada Proton Preve Sapphire ini kan. Jom kita terjah permbaharuan yang di tampilkan pada model ini :-  

  • Bumper depan restyled
  • Gun metal grey colour
  • Bodykit
  • Smoked front dan rear lights
  • Blackened rooftop
  • Bolder chrome ‘proton wings’
  • Two-tone leather interior
  • LCD screen at back of front seats
  • Silver coloured door handles
  • Chrome horizontal bar at the back
  • Sport rim 18 inci








Secara peribadi, saya merasakan rekabentuk dasboardnya masih lagi kelihatan 'kurang ummph'. Harap proton boleh memberikan perhatian aspek ini di masa akan datang


Tak sangka Proton Preve di “make up” sampai begini hasilnya. Jikalau ia dijadikan sebagai realiti, pasti menarik!! Cuma buat masa ini masih belum ada perkhabaran sama ada ianya akan di realitikan atau tidak. Hanya masa akan menentukan...



Velasrizal Rodriguez



Adios~~~~~~

Comments
2 Comments

2 comments:

Syakir Rahman said...

dashboard tuh style lama la... luar dah smart, tp dlm kureng....

Anonymous said...

Betul tu, dashboard Preve (dan bmw) adalah style lama dan outdated. Dashboard waja lagi menarik

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget