Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most WantedPengumuman pengisytiharan tarikh mula berpuasa 2012 telah di umumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Datuk Syed Danial Syed Ahmad sebentar tadi di TV dan Radio seluruh Malaysia.


Dengan ini, umat Islam di negara ini akan menyambut Ramadhan pada hari sabtu, bersamaan 21 Julai 2012 @ 1 Ramadhan 1433H.


Berikut adalah petikan pengumuman Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Datuk Syed Danial Syed Ahmad  :-

"Bagi menyempurnakan titah perintah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja-Raja, dengan ini saya mengisytiharkan tarikh mula berpuasa bagi negeri-negeri seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari sabtu, 21 Julai 2012."


Tarikh mula berpuasa 2012 ditetapkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja berdasarkan rukyah dan hisab menerusi 30 tempat pencerapan di seluruh negara.


Semoga dengan pengumuman pengisytiharan tarikh mula berpuasa 2012 ini dapat lah kita sama-sama membuat persiapan awal menyambut Ramadhan untuk kali ini...


Selamat menyambut Ramadhan kepada semua pembaca Blog Aku Dan Sesuatu yang beragama Islam. Semoga Ramadhan kali penuh makna agar dapat kita lalui dengan sempurna..


Velasrizal RodriguezAdios~~~~~~

Comments
3 Comments

3 comments:

Sharinginfoz said...

selamat berpuasa bro

SahabaT SejaTi said...

Dh follow,follow back :)

SahabaT SejaTi said...

Dh follow,follow back
arelal.blogspot.com :)

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget