Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Sedap Ke Anjing Salai ?



'Hotdog' atau nama yang di melayukan ialah 'anjing panas'  antara makanan yang popular dikalangan kita. Dagingnya di panggil sosej yang diperbuat dari daging ayam ataupun lembu. Tak de kena- mengena pun dengan anjing. 


Mungkin  gelaran 'hotdog' itu lebih sesuai dengan anjing yang di salai seperti gambar di atas. Di China, anjing salai telah menjadi salah satu menu utama masyarakat di sana.


Jom terjah proses pembuatan anjing salai ini :-













Memang pelik kan masyarakat di China ini sehingga anjing pun di jadikan makanan. Harap-harap di masyarakat negara kita belum lagi sampai tahap begini..


Adios~~~~ 

Comments
11 Comments

11 comments:

nur 'afifah :) said...

ttba rsa geli plak nk mkn hotdog.. :)

Aida a.k.a Beardot said...

iyarks...cam nak terkeluar balik my lunch...huhuhu

MaryamJamilah said...

Euw~ camni ke hot dog mereke..
-----
I Won 4 Tickets - Toy Story 3D

Sharinginfoz said...

macam2 makanan ada kan

marina anakcikbob said...

iyee..diorg ni mmg keji..

bapak aku bwk teksi.so salu angkut org vetnam.pompuan la..tp diorg dok skali dgn bf..ade skali tu muke bapak aku kene cakar kucen.minah tu tny la muke knp kan..bapak aku cakap la kucen cakar.die bleh kata ape tau "itu kucen kasi sama saya la.saya kasi masak"..

demm! mcm sial!

syufa cufa said...

ohhh tidakkk.. -___-"

Hashira Yusoff said...

nilah spesies ya'jud n ma'jud. sume menda hentam kdarh..uekkk. abes la mlam ni sye nightmare tg0k benda2 mcm ni..huhu.

Hashira Yusoff said...

nilah spesies ya'jud n ma'jud..
sume benda nk menth kdarah..
uekk~~
abes la sy nightmare tg0k benda2 mcm ni..
huk3..

Juaini Jamaludin said...

oh oke, kisah marina anak cik bob tu mmg tak boleh diterima. gila apa nak makan kucing? perhhh... tak tahan betul! and yang diorang ni pun, dalam bnyk bnyk binatang, anjing jugak jadi pilihan. mcm mcm oh manusia sekarang.

marina anakcikbob said...

Juaini Jamaludin;
iyeee cik juaini...
2-3 taun lepas kan heboh pasal video "nasik goreng kucen".
siyes aku xtgk video tu..
tp rumate kate kaum2 vetnam la..

Anis Syuhada Nazari said...

eee.loya tekak..nk muntah tgk

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget