Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Ranking Universiti Terbaik Di Malaysia 2011



Baru-baru ini sebuah laman web terkemuka iaitu Top Study Links telah mengeluarkan senarai ranking universiti terbaik seluruh dunia termasuklah universiti yang ada di Malaysia.


Jom kita terjah ranking universiti terbaik di Malaysia 2011.




Tidak di nyatakan pula ranking ini di keluarkan berdasarkan pencapaian akademi pelajar atau bardasarkan penyelidikan yang di jalankan oleh universiti.


Untuk melihat ranking universiti terbaik dunia pula boleh klik di sini Top Study Links


Sekurang-kurangnya dengan adanya ranking ini, mungkin boleh membantu pelajar lepasan SPM untuk memilih universiti atau kolej manakah yang sesuai dengan kelayakan akademik mereka.


Velasrizal Rodriguez


Adios~~~~

Comments
10 Comments

10 comments:

Rozuan Ismail said...

wah!!UKM no 3,,hebat!!

s1t1 2uL41k4 said...

omg.. ni nak kuar dari UM nih.. ape ke bawah sangat tu..?

amirah said...

usm no 1? ni mesti ikut penyelidikan la ni..

ejaMaria said...

TQ... sedang survey private college utk adik... nak masuk ipta dah tak lepas... kena la pegi ipts...

Imran@Copenhagen said...

dalam Top Study Link dah ada tulis ranking tu berdasarkan "Size, Visibility, Research papers and scholars"...

Sharinginfoz said...

thanks bro

muhsin.aminudin said...

don't really RELY on outside rank resources cause it may contain bias and they're payed to rank university. I believe they don't really go to each university to conduct surveys and researches

aku_student said...

chaiyok la usm....
congratz to all lecturers n reserchers~~~~

shandye. said...

bersyukur dan bangga menjadi penuntut ukm. yay.

lelaki [tanpa] emosi
monyet merah jambu menulis
ngomelsikit.

Anonymous said...

mcm pelik je uitm tinggi pada uum,upsi and utp.lol =.="

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget