Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted


Tarikh Hari Raya Aidilfitri 2013 dijangka jatuh pada 8 Ogos 2013! Tarikh Hari Raya Aidilfitri 2013 dijangka jatuh pada 8 Ogos 2013 berdasarkan perkiraan falak, ijtimak atau detik pemisahan fasa bulan Ramadan dengan fasa bulan baru, Syawal berlaku pada 7 Ogos, bersamaan waktu Malaysia pukul 5.51 pagi.


Tarikh 29 Ramadan iaitu bersamaan hari rukyah (jika 10 Julai adalah 1 Ramadan) juga pada 7 Ogos. Walaubagaimanapun tarikh Hari Raya Aidilfitri ditetapkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja berdasarkan rukyah dan hisab menerusi 30 tempat pencerapan di seluruh negara.


Pastinya semakin dekat kita dengan penghujung Ramadhan ramai yang mengambil cuti untuk pulang ke kampung halaman. Dengan 1 Syawal dijangka disambut pada hari Jumaat, ramai yang dah mula pulang ke kampung halaman bermula dari 3 April lalu. 


Ini menjadikan lebuhraya kurang sesak kerana pengguna lebuhraya pulang secara berperingkat-peringkat sehingga ke hari terakhir Ramadhan. Dijangkakan pada Hari Raya ke 4 (11 Ogos 2013, ahad) jalanraya akan sesak dengan orang ramai yang akan pulang ke kota untuk kembali bertugas keesokkan harinya. 


Kepada yang akan pulang ke kampung halaman pastikan rumah anda ditinggalkan dalam keadaan selamat. Sila maklumkan kepada pihak Polis berapa lama anda bercuti bagi mengelakkan kejadian yang tak di ingini berlaku.....Velasrizal RodriguezAdios~~~~~

Comments
0 Comments

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget