Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most WantedTarikh pilihanraya DUN Tenang (N5) Johor telah di tetapkan pada 30 Januari 2011 (ahad) manakala tarikh pemilihan calon pula pada 22 Januari 2011 (sabtu).


Pilihanraya kecil DUN Tenang (N5) Johor terpaksa di adakan  berikutan kematian ADUN Tenang, Datuk Sulaiman Taha, 59, di Hospital Pakar Ampang Puteri di Ampang pada 17 Disember 2010.
Boleh di katakan DUN Tenang merupakah salah satu kubu kuat UMNO di negeri Johor. Dijangkakan pilihanraya kali ini akan menyaksikan 1 lawan 1 antara UMNO dan PAS.


Untuk rekod, DUN Tenang mempunyai 49.66 % pengundi Melayu, manakala Cina 38.13 %, India 12.11 % dan bangsa-bangsa lain 0.10 %.
Dalam pilihan raya umum 2008, Allahyarham Sulaiman mengalahkan lawannya, Mohd Saim Siran dari PAS dengan kelebihan 2,492 undi. Ini merupakan kemenangan kedua beliau ke atas lawan yang sama dalam 2 pilihanraya.


Tak kisahlah siapa yang akan menang dalam pilihanraya kecil DUN (N5) Johor ini. Yang penting wakil rakyat yang baru nanti mestilah berkhidmat untuk rakyat dengan sepenuh jiwa raga...
Adios~~~~

Comments
4 Comments

4 comments:

Cik Puan Kocik said...

salam...iklan sebentar

Siaran langsung Piala Suzuki AFF di Dataran Putrajaya

http://secretwordfromheart.blogspot.com/2010/12/aff-suzuki-cup-2010-tayangan-di-dataran.html

Sharinginfoz said...

semoga berkempen dengan baik

Anonymous said...

Nape SPR teteapkan hari pengundian dan penamaan hari cuti? Kat Galas pandai pulak dia orang buat hari bekerja. Muskhil.... Macam SPR ni diperintah oleh pihak lain.

amirah said...

setuju..berkhidmat dgn baik

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget