Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Proton Inspira 2010 (Proton Waja Lancer)Bermula 14 Okt 2010, orang ramai yang berminat memiliki model baru Proton Inspira  (Proton Waja Lancer) yang dikenali sebagai model pengganti Waja boleh membuat tempahan di seluruh rangkaian Proton Edar dengan bayaran pendahuluan RM1,000.


Sistem suspension model ini dipertingkatkan oleh Proton dan mennggunakan sentuhan ‘pemanduan sebelah kanan Lotus’ untuk disesuaikan dengan permukaan jalan serta gaya pemanduan tempatan.


Jom kita terjah model baru Proton Inspira (Proton Waja Lancer) yang akan dilancarkan ke pasaran ialah pada 10 November ini. :-


Proton Inspira ini akan di jual pada harga sekitar RM 80000 seunit bagi 1.8 liter manakala tidak lebih dari RM 95000 bagi 2.0 liter. 


Difahamkan, Proton meletakkan sasaran untuk menjual lebih 1,000 unit sebulan kereta ini dengan jangkaan versi 1.8 liter transmisi automatik bakal menjadi pilihan utama.


Proton Inspira ini mempunyai ciri-ciri yang hampir sama dengan model Mitsubishi Lancer. Perubahan yang ketara adalah bahagian jeriji hadapan dan bumper belakang. 

 
Secara peribadi, model ini mungkin dapat membantu menaikkan momentum jualan Proton yang selama ini bergantung kepada Persona untuk bersaing dalam pasaran segmen C yang di pelopori oleh Honda City dan Toyota Vios.


Adios~~~~

Comments
5 Comments

5 comments:

azzey said...

velasrizal: mesti ramai yg tempah nt nih!

Sharinginfoz said...

cantik gak, memang pesaing vios dan city ni...

amirah said...

lawo gak lampu die

AngahSayang2314 said...

cantik gak kete nie kan???

Anonymous said...

Ciplak..bahagian dalaman tak serupa mcm Mushibishi LAnserr

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget