Aku Lihat Aku Fikir Aku Tulis...

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Ruang Iklan

Photobucket Be The Most Wanted ruang pengiklanan Be The Most Wanted Be The Most Wanted
Be The Most Wanted Be The Most Wanted Maxis Maxis Be The Most Wanted

Rahsia Wanita Yang Lelaki Perlu Tahu.Memang sukar mengetahui apa isi hati setiap wanita. Ada kalanya ingin A tapi besoknya  berubah jadi B. Ini menyebabkan kebanyakan lelaki menjadi pening.


So bagaimana nak tahu rahsia-rahsia wanita yang ada dalam hatinya? Jom kita terjah rahsia wanita yang lelaki perlu tahu :- 


1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bererti dia sedang menangis di dalam hati.


2. Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3. Wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (kerana itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).


4. Jika sorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fkirannya walaupun ketika dia sedang bersama dengan lelaki lain.


5. Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!


6. Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.


7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan kasar kerana ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia telah membuat keputusan,dia akan melakukan apa saja.


8. Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.


9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.


10. Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung tak berguna.


11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.


12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak senang dan tak sampai sepuluh minit,semua teman-temannya akan tahu berita tersebut.


13. Sebuah senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.


14. Jika kamu menyukai sorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalmu lebih dalam.


15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia kerana dia memang tak berminat denganmu.


16. Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.


17. Jangan sesekali menebak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!


18. Setelah sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering bertanya-tanya mengapa aku tak bertemu lelaki ini lebih awal.


19. Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati sorang gadis,bacalah buku-buku cinta.


20. Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.


21. Bekas teman lelakinya akan selalu ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa di hatinya!!


22. Satu ucapan ‘Hi’ saja sudah cukup menceriakan harinya.


23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.


24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk dekat dengan kawan mereka yang paling cantik.


25. Cinta bererti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.


26. Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.


27. Senjata wanita adalah airmata!!


28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantis).Mereka akan terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.


29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya.So,kalau mahu memikat wanita pandai-pandailah..


30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerena apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


Selamat Maju Jaya !


Dr. Love


Velasrizal Rodriguez


Adios~~~~~

Comments
3 Comments

3 comments:

Lyeah said...

yg no 18 tu, hahaa. aritu baru buat entry pasal tu, kenapa la lyeah tak jumpe si DIA tu lebih awal sebab . . . . . . ='(
sob sob sob.
muahahahaa.

hana said...

erm..
betol..
'Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk dekat dengan kawan mereka yang paling cantik.'nh paling saye stuju....mmg bikin nyampah aje...

Orked Desa said...

yup....setuju sgt...

Related Posts with Thumbnails

    ShoutMix chat widget